Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Повече информация тук

10 съвета за пестене на електричество, когато се охлаждате с климатик

Публикувано от sneji 23.05.2018 0 Коментари Климатици,

Температурите стремглаво вървят нагоре и скоро ще дойде времето да включим климатика в режим на охлаждане. Или пък може би обичате да спите на студено и вече сте включили климатика си. Знаете ли, че има няколко лесни начина да спестите пари през лятото и то само ако използвате климатика разумно.

 

 

Съвет 1

  • Използвайте нощен режим на климатика. Той плавно следва ритъма на съня, но освен това спестява и електричество. Също така прави климатика и много тих.

 

Съвет 2

 

Съвет 3

  • Ако живеете в къща затваряйте вратите към ниските етажи. Студеният въздух пада надолу естествено и когато оставите вратата отворена най-стидените помещения в дома Ви ще са мазето и стълбите.

 

Съвет 4

 

Съвет 5

 

Съвет 6

  • Има ли достатъчно място на студения въздух да циркулира правилно в стаята? Важно е пред климатика да няма нищо, не поставяйте високи растения или шкафове, които да спират въздушната му струя.

 

Съвет 7

 

Съвет 8

  • У дома няма никой, а климатикът работи на максимална мощност? Това е много грешно, почти всички модели имат седмичен таймер за работа, който може да настоите така че когато не сте си у дома климатикът да работи на по-слаби обороти. Друг вариант е да си вземете климатик с wifi адаптер и да може да го оправлявате, където и да се намирате.

 

Съвет 9

  • Ако Ви предстои закупуването на нов климатик, то насочете се към модели с интелигентен температурен конторл, така може да спестите до 40% от сметката за електричество.

 

Съвет 10

  •  Изберете правилното въртене на вентилатора. Скоростта е много важна, избирайте висока само ако искате бързо охлаждане. През деня може спокойно да държите климатика на най-ниската скорост. 

Изпратете коментар