Сервиз за климатици

Посещение и диагностика в удобен ден и час

Посещение и диагностика на климатик от 9000 и 12000 BTU - 40 лв.

Вимакс Клима ООД разполага със собствена сервизна база обслужваща всички видове климатици. За да се диагностицира проблемът се прави посещение на място от квалифицирани техници. Нужно е да се свържете с нас за да Ви запишем час в удобен за Вас ден и час. За възникнали проблеми при гаранционни климатици, закупени от Вимакс Клима, клиентът получава напълно безплатно отстраняване на проблема в срокове упоменати в гаранционните условия.

Посещение и диагностика на климатик от 14000 до 24000 BTU - 60 лв.

Извършваме и пълно сервизиране на следгаранционни климатици на всички производители. Ако климатичната техника е в гаранционен срок, клиентът е длъжен да представи валидна гаранционна карта при посещението на техниците.

Демонтаж или монтаж на вътрешно/външно тяло

Демонтаж или монтаж на вътрешно тяло на климатик 9000 и 12000 BTU - 30 лв. за брой.

При нужда се извършва демонтаж на климатика и транспортиране до сервиза. Ние разполагаме със собствени квалифицирани служители за демонтаж или монтаж на климатична техника и изцяло нова апаратура.

Демонтаж, монтаж или ремонт на вентилаторен мотор

Ремонт или подмяна на част

Подмяна на четирипътен вентил - 80 лв.

Четирипътният вентил е компонент от климатика, който управлява посоката на движение на фреона. Той насочва фреона от компресора или към вътрешното, или към външното тяло на климатика, в зависимост от зададения работен режим.

Подмяна на компресор - 80 лв.

Проблемите при по-стари климатици могат да бъдат: повреда в компресора, в четирипътния вентил, подмяна на кондензатор, допълване с фреон, повредена перка на вентилатора.

Подмяна на температурен сензор или датчик - 20 лв.

Ние работим с оригинални резервни части от вносителите. Обслужваме всички модели климатици на марките: Fujitsu, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Sharp, Hitachi, Toshiba, LG, Panasonic, Fuji, Fujitsu-General, Midea.
1Сертификат ISO 9001:2008
2Собствена сервизна база
3Квалифиц. техници
4Нова апаратура
5Оригинални части
6Надежден ремонт
7Гаранция
8Само част от плюсовете

 

СЕРВИЗ ЗА КЛИМАТИЦИ СОФИЯ

 

ТЕЛ.: 0893 490 603

 

СЕРВИЗ ЗА КЛИМАТИЦИ ВАРНА

 

ТЕЛ.: 0895 522 924; 0878 830 379

 

Ние осигуряваме пълно гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване на всички видове климатици.

"Вимакс Клима" ООД разполага със собствена сервизна база обслужваща всички видове климатици. За да се диагностицира проблемът се прави посещение на място от квалифицирани техници. При нужда се извършва демонтаж на климатика и транспортиране до сервиза. За възникнали проблеми при гаранционни климатици, закупени от "Вимакс Клима" ООД, клиентът получава напълно безплатно отстраняване на проблема в срокове упоменати в гаранционните условия. Ако се констатират действия извършени от неупълномощено от фирмата лице, гаранцията отпада и стойността на ремонта следва да се заплати изцяло от клиента. Фирмата не носи отговорност за повреди възникнали в следствие на самоволни и противопоказни действия извършени от клиента или негов представител.
Извършваме и пълно сервизиране на следгаранционни климатици на всички производители. Проблемите при по-стари климатици могат да бъдат: повреда в компресора, в четирипътния вентил, подмяна на кондензатор, допълване с фреон, повредена перка на вентилатора. Всяка повреда трябва да бъде диагностицирана и отстранена от правоспособен техник, в противен случай се рискува напълно спиране на климатика. Ние работим с оригинални резервни части от вносителите. Обслужваме всички модели климатици на марките: Fujitsu, Daikin, Mitsubishi, Sharp, Hitachi, Toshiba, LG, Samsung, Osaka, Panasonic, Fuji, General, Kobe, Crown, Midea, Treo и Neo. Сервизираме стандартни стенни сплит системи, мултисплит, подови, касетни, колонни, канални и таванно-подови климатици. Гаранция за надеждно извършен ремонт и спазване на обявените срокове.

Най-чести проблеми с климатика

?Шум в климатика.В следствие на продължителната работа на климатика и повишаване на температурата, пластмасовите части се разширяват, което води до пукане.
?Необичайна миризма.Проверете филтрите на климатика под предния капак на вътрешното тяло. Те трябва да се мият през 2 седмици с течаща вода. Важно, филтрите имат определен период на действие.
?Климатикът не работи.Проверете батериите на дистанционното и дали климатикът е включен в захранващата мрежа. Също така проверете за изгорял предпазител и зададеният режим на работа.
?В режим на отопление не духа топло.Проверете отново режима. Първите 10 мин. е нормално въздушната струя да е студена. Проверете има ли обледеняване на външното тяло
?Работи през опр. интервали от време.Това не е повреда, а функция размразяване на всеки климатик през зимата. Процесът се обръща за 5 мин. и от вътрешното тяло започва да духа студен въздух.
Цени за сервиз на климатици
40 лв. - Посещение на място и диагностика на системата
80 лв. - Подмяна на компресор на климатик – (труд)
30 лв. - Подмяна на йонизиращи филтри на климатици - (труд), + цената на новите филтри
25-45 лв. - Подмяна датчик за 1 брой
20-100 лв. - Почистване на вътрешен топлообменник на климатик
20-110 лв. - Измиване на външен топлообменник
70 лв. - Подмяна на четирипътен вентил – (труд)
55 лв. - Подмяна на ЧЕК-вентил – (труд)
50 лв. - Подмяна на кранове на външно тяло – (труд за 1 брой кран)
50 лв. - Подмяна на електронен блок вътрешно тяло – (труд)
90 лв. - Зареждане на климатична инсталация с R407C – (труд + зареждане до 1000 грама)
90 лв. - Зареждане на климатична инсталация с R410A – (труд + зареждане до 1000 грама)

Посочените цени са с включен ДДС.