Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Повече информация тук

Гаранция и рекламации

Гаранция


 

Продуктите предлагани на нашия сайт притежават гаранция, отговаряща на търговските политики на производителите и действащото законодателство в страната. Работим директно с официалните вносители на всички чужди марки, които предлагаме в асортимента си. С българските производители имаме изградена отлична партньорска, логистична и сервизна връзка.
Предлаганите от нас продукти са чисто нови, опаковани в оригиналната си опаковка. Пристигат при клиента с пълен комплект документи за покупка: финансов документ, доказващ покупката, стокова разписка и попълнена оригинална гаранционна карта.
Ако при получаване на продукта установите липса на гаранционна карта се свържете с нас в рамките на 48 часа след доставката. Пишете ни на имейл: sales@vimax.bg. Така ние ще имаме възможност да реагираме. В описанията на всеки продукт е упоменат гаранционният му период.
При установяване на дефект при експлоатация, в рамките на гаранционния срок, продуктът трябва да се транспортира до най-близкия сервизен център, оторизиран от производителя за извършване на ремонти дейности. Всички сервизни центрове са упоменати в гаранционната карта на продукта. Те носят пълна отговорност за отстраняване на дефекта.
Ако във Вашия град няма оторизиран сервиз за конкретната марка е необходимо да го изпратите по куриер в нашата складова база на адрес: гр. София, ул. Сини вир 15. Ние ще имаме ангажимента в 30 дневен срок да се свържем с оторизирания сервиз. След отстраняване на проблема ще изпратим отново по куриер отремонтирания продукт. Куриерските такси и в двете посоки са за наша сметка.

Рекламации


 

Клиентът има право да се откаже от поръчаната стока, след нейното получаване и заплащане, когато:

  • - полученият продукт има съществен скрит дефект. Клиентът може да направи рекламация до 48 часа след получаването му;
  • - стоката е повредена при транспортирането й до дома на клиента;
  • - не са спазени предварително обявените за доставка срокове;
  • - ако не са спазени условията на чл. 52 от ЗЗП;
  • - има несъответствие между поръчаната и доставена стока, което е било невъзможно да бъде установено в момента на доставката. Замяната се извършва след като се извърши оглед на стоката и се установи действителното й несъответствие.

В тези случаи клиентът има право да поиска връщане на стоката и възстановяване на заплатената за нея цена. Срокът на заявената рекламация започва да тече от момента на заявяването й.
При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.
Транспортните разходи в случаите на скрити фабрични дефекти са за наша сметка.

Закон за защита на потребителите


 

Съгласно чл.52, ал.1, т.7 от Закона за защита на потребителите - Всеки потребител има право да се откаже от договора и условията, при които стоката може да бъде върната или услугата да бъде отказана, с изключение на случаите по чл. 55, ал. 2. 

Телефон за приемане на рекламации: 0885 001 238


 

Екипът на Вимакс Клима ООД пожелава на своите клиенти малко поводи за рекламации и максимално удоволствие от използването на качествената и сертифицирана техника!