Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Повече информация тук

Плосък слънчев колектор Bosch Solar 4000 TF

Плосък слънчев колектор Bosch Solar 4000 TF

Разположение и монтаж
Плосък колектор за вертикален монтаж. Този колектор може да се монтира без проблем върху наклонени покриви, плоски покриви и - посредством специални носещи конструкции - на земята.

Конструкция
Висококачественото изпълнение на рамката с изолация от стъклена вата, стоманена задна стена, покрита с алуминий-цинкова сплав и солидно предпазно стъкло, устойчиво на градушка, придават стабилност и лекота на Solar 4000 TF. Алуминиевата рамка допринася за ниското тегло и едновременно устойчивостта на колектора откъм атмосферни влияния. Тръбите на абсорбера представляват сърцевината на соларния колектор и са разположени успоредно, така че соларната течност протича лесно и поетата топлинна енергия с безпроблемно достига до бойлера. Специалните връзки на колекторите осигуряват бърз и лесен монтаж, чрез което се скъсява времето за инсталиране и се спестяват средства.

Енергийна ефективност
С използването на слънчева енергия може да се реализира икономия до 70% от необходимата топла вода годишно.

Лесно обслужване
Подсилени с текстил, устойчиви на метеорологичните условия специални гумени маркучи за бързо свързване без инструменти.

Покривни конструкции
Може да се адаптира към всяка система и да се използва при покривни покрития от всякакъв вид (керемиди, шиндли или вълнообразна ламарина). Не е необходима специална покривна конструкция.

Соларно стъкло
Високопрозрачно устойчиво на удар соларно стъкло с ниско съдържание на желязо. Чрез специално оформена (структурирана) вътрешна повърхност на стъклото излъчването на топлина се отразява във вътрешността на колектора и с това се повишава ефективността.

 
Технически характеристики:
Монтаж Вертикален
Размери (Ш х В х Д) (mm) 1032 x 2026 x 66
Тегло (кг.) 30
Брутна площ (m²) 2.09
Площ на абсорбера (m²) 1.95
Вместимост на абсорбера (л.) 0.80
Покритие високоселективно (PVD)

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

 

Благодарим Ви, че избрахте VIMAX!

Поздравяваме Ви за покупката на висококачествения уред и се надяваме, че ще го ползвате дълго, безпроблемно и с удоволствие!

 

Търговска гаранция


 

В качеството ни на официален представител на Bosch, Ви предоставяме 24/60 месеца (в зависимост от вида на уреда) пълна търговска гаранция за техническата изправност на закупения от Вас уред.

 

Национално покритие


 

Търговската гаранция е валидна на територията на Република България при спазване на гаранционните условия описани в гаранционната карта.

 

Гаранционни условия


 

I. Вимакс Клима ООД Ви дава търговска гаранция за качество на закупените уреди съгласно ЗЗП и всички задължителни стандарти, както следва:

 • Гаранционният срок започва да тече от датата на закупуване на уреда.
 • Гаранционното обслужване се осъществява от България Сервиз Груп ООД на територията на цялата страна.
 • През гаранционния срок всички дефектирали компоненти ще бъдат подменени безплатно.
 • Гаранцията не се отнася за компоненти на уреда подлежащи на нормално износване при употреба: аноди, уплътнения, пускови устройства, предпазители, крушки, кабели, меки и твърди връзки.

II. Рекламации могат да бъдат отказвани в случаите:

 • При повреда по време на транспорт.
 • При неправилно съхранение на уреда преди монтажа, подлагане на неблагоприятни атмосферни условия (ниски температури, повишена влажност, вятър, дъжд).
 • При неправилен монтаж, извършен при неспазване на инструкциите на производителя и разпоредбите на действащото законодателство.
 • При експлоатация на уреда във влажна, причиняваща корозии или силно запрашена среда.
 • При механични повреди по корпуса или на отделни компоненти на уреда.
 • При манипулации върху уреда, извършени от неоторизиран сервиз или лице.
 • При неправилна поддръжка и неспазване на инструкциите за употреба.
 • При несъответствие на капацитета на уреда с условията на експлоатация, т.е. използването на уреда не по предназначение.
 • При повреди в следствие на природни бедствия, токови удари, превишаване на захранващото налягане на водопроводната инсталация, нестандартни захранващи напрежения и неизправности в хидравличните или електрически инсталации.
 • При повреди, дължащи се на замърсяване от прах, мазнини, насекоми и други външни въздействия.
 • При натрупване на варовикови отлагания и мръсни частици по нагревателя и вътрешната повърхност на водосъдържателя.
 • При замръзване на водата в уреда или липса на вода в уреда.

Как да подадете рекламация


 

Рекламация се подава на националния телефонен номер на България Сервиз Груп ООД: 0700 10 218.
При предявяване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията: попълнена гаранционна карта, касова бележка или фактура, доказващи покупката.
При предявяване на рекламация, отговаряща на изискванията на гаранционните условия сервизът е длъжен по своя преценка да отсервизира уреда и да го преведе към договора за покупка.
Посещението на специалист по заявка на клиента и липса на дефект или поради установено неспазване на гаранционните условия се заплаща от клиента.

 

Национален телефон: 0700 10 218


 

Подробна информация за подаване на рекламация ще получите на националния телефон за цялата страна, на цената на един градски разговор: 0700 10 218.
Специалист от фирмата ще реши начина на ремонт на Вашия уред. Работно време за приемане на рекламации от 09:00 до 18:00 часа през официалните работни дни.

 • Марка Bosch
 • Solar 4000 TF
 • На склад
Селективен плосък колектор Вертикален модел Площ: 2.10 кв.м. Подходящ за бойлер: 150 литра Стандартна гаранция: 24 месеца
 • 699,00 лв.
Виж схеми на изплащане: