Плюсове и минуси на мобилните климатици

Публикувано от sneji 04.05.2017 0 Коментари Климатици,

Още преди началото на отоплителния сезон решихме да Ви споделим повече информация за плюсовете и минусите на мобилните климатици, защото те определено предизвикват много дискусии. Имат си както почитатели, така и големи противници. Но добрата информираност е правилният начин за вземане на решения, ето защо изведохме плюсовете и минусите на подвижната климатична система в няколко точки.

 

Мобилният климатик представлява само вътрешен агрегат без външно тяло, като въздухообменът се извършва с въздухоотвод, който трябва да е изведен извън помещението. Иначе се губи смисъла от употребата му. Този тип модели са подходящи предимно за охлаждане, докато за отопление действа по-скоро като обикновена печка, с нагревател.

Плюсовете са свързани с това:

  •  че няма нужда от монтаж. Купувате климатика и веднага можете да започнете да го използвате, без да се налага да пробивате стени. Това е удобно за хора живеещи под наем, както най-често мобилните климатици са избирани от хотелиери, защото лесно могат да местят климатика от стая в стая.
  • Преносимите климатици са препоръчвани и от еко активистите, защото така се намалява нужадата от климатик за всяка стая.
  • Голям плюс е и това, че са в много компактна форма и могат да Ви следват дори извън дома, като са удачен избор за каравани, хижи и всякакви дейности извън дома.

Сега е време да разгледами и минусите.

  • Основният и най-често изтъкван минус е шумът. След като целият климатик е събран на едно място, в една стая то следва той да бъде по-шумен от стандартен климатик. Нивата на шум винаги са обозначени на опаковката, така че може да се запознаете с тях преди покупка.
  • Според други мобилните клиатици всъщност не са достаъчно енергийно ефективни. За това също може да се информирате от опаковката. Следете за това енергийният клас на климатика Ви да е поне А+, като на енергийната карта може да откриете и информация за изразходваната електроенергия както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление.
  • За да инсталирата мобилния климатик Ви е необходим прозорец или процеп, през който да отвеждате тръбата му навън. Това може да Ви откаже да го местите и целият му първоначален замисъл да се загуби.
  • Не е добър избор за големи помещения, защото ще трябва да изберете най-големия предлаган климатик, а колкото по-голям е, толкова по-малко вероятно е да искате да го местите.

 

 

След като разгледахме плюсовете и минусите изборът дали да изберете мобилен или стандартен климати остават за вас.

Ако все пак се спрете на варианта с традиционните климатици, то ще се нуждаете от екип, който да Ви го монтира. Най-лесният начин да намерите екип е да се свържете с професионалистите на Вимакс Клима. Заявете монтаж още сега.

Изпратете коментар