Дубай строи цял град с контролиран климат

Публикувано от admin 09.07.2014 0 Коментари Новини,

Представете си да можете да контролирате климата на цял град. Перфектна температура през всеки ден от годината, няма сняг, градушки, валежи, ураганни ветрове или други природни бедствия. Това вече е възможно. Дубай доказва още веднъж, че няма невъзможни неща пред него. След първия изкуствен остров и най-високата сграда в света, сега емирство Дубай се е заело със следващия си амбициозен проект- създаване на цял град с контролиран климат, предлагащ перфектни условия за туризъм през всеки сезон.

 

Целта на проекта е да се привлече вниманието на туристите и през лятото, когато заради екстремално високите температури и голямата влажност, дестинацията не е сред най-посещаваните.  

 

Природните климатични условия не биха били проблем, ако се създаде пространство с изкуствено контролиран климат и оптимална температура. Амбициозният проект ще се осъществи от Dubai Holding- една от най-големите компании в страната. 

 

Насред пустинята в гигантски купол ще се разпростира цял град предлагащ уникални забавления и перфектни климатични условия за разходка, спорт, шопинг. Градът ще разполага с най-големия мол в света: Mall of the World, заемащ площ от 743 000 кв.м. Под купола ще се намира и най-големият увеселителен парк на закрито. През зимата, когато „захладнява” куполът ще може да се сваля и да позволи на туристите да са на открито при приятната температура от 24 градуса. 

 

Покритият град ще има хотели, театри, културни средища, апартаменти и улици между тях. Сред атракциите е и модерна версия на барселонския булевард Рамблас. За осигуряване на здравето на туристите са предвидени и болнични заведения.


 Новият град се очаква да привлече около 180 милиона туристи годишно. Наистина много амбициозни цифри, но с оглед на грандиозността на проекта са напълно основани. Всеки си мечтае времето по време на ваканцията му да е отлично. Емирство Дубай ще направи и това възможно- да даде гаранция на всеки турист посетил комплекса, че времето по време на престоя му няма да се развали, проваляйки почивката му. 

Изпратете коментар