Енергийна ефективност до -20%

VIMAX Е ОДОБРЕН ПАРТНЬОР НА УЧАСТВАЩИТЕ БАНКИ ПО ПРОГРАМА REECL

Вимакс Клима ООД е одобрен партньор на банките, участващи по финансиращите схеми на Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома. Всички продукти, отговарящи на изискванията за енергийна ефективност могат да бъдат закупени чрез кандидатстване за финансова помощ от REECL. Програма REECL дава възможност на българските домакинства да получат безвъзмездна финансова помощ в размер до 20% от размера на закупените съоръжения по програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома.

 

УСЛОВИЯ

При кандидатстване на еднофамилни и двуфамилни къщи, отпусканата помощ от програмата е в размер на 10% от направените разходи за покупка и монтаж на климатични системи.


При кандидатстване на жилище в многофамилен блок (кооперация) е необходимо:
- кандидатстващият да предостави информация за вече монтирани климатични системи в сградата, отговарящи на условията за Енергийна ефективност: енергиен клас А+ в режим на отопление и енергиен клас А+ в режим на охлаждане (SEER>5.60, SCOP>4.00). Необходимо е да се представят марките и моделите на поне 2 климатични системи, монтирани от съседи на кандидатстващия. Изисква се и снимков материал на фасадата с монтираните външни тела.
- протокол от общото събрание на кооперацията, в който са описани поне още 2 домакинства, имащи монтиран климатик.
Отпусканата помощ в този случай е 20% от стойността на кредита.

 

БЪЛГАРСКИ БАНКИ УЧАСТВАЩИ В ПРОГРАМА REECL

- Райфайзен Банк- изчерпан бюджет.

- Банка ДСК- изчерпан бюджет.

- Банка Пиреос - ИМА БЮДЖЕТ

- ПроКредит Банк - изчерпан бюджет.

- СИБАНК - изчерпан бюджет.

- ОББ - ИМА БЮДЖЕТ

- НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОГРАМА „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ“ 

- УСЛОВИЯ НА БАНКА ОББ ЗА ОТПУСКАНЕ НА КРЕДИТ ПО ПРОГРАМА "ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ"

- УСЛОВИЯ НА БАНКА ПИРЕОС ЗА ОТПУСКАНЕ НА КРЕДИТ ПО ПРОГРАМА "ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ"


КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ

За да кандидатствате за кредит по програма Енергийна Ефективност е необходимо да Ви издадем оферта, която да предоставите във финансиращата банка. За целта може да изпратите Вашите данни - три имена, телефон, имейл и точен адрес на монтаж на имейл: sales@vimax.bg със заглавие: Енергийна ефективност.  Необходимо е и да изпратите модела на климатичната система, която сте избрали. Ние ще попълним оферта и ще Ви я изпратим на имейл. 

 

ПОМОЩ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Информация относно програмата за Енергийна Ефективност може да получите като позвъните в най-удобния за Вас офис.